Zorgverzekeraars beschadigen de fysiotherapie

De toekomst van de fysiotherapie voor alle Nederlanders komt door de werkwijze van de zorgverzekeraars in gevaar… ook in Veenendaal en Rhenen.

Al jaren zijn we als fysiotherapeuten aan het strijden voor goede behandelmogelijkheden voor onze patiënten, zodat wij hen optimaal kunnen behandelen. Doordat de fysiotherapie zijn effecten bij vele klachten en aandoeningen heeft bewezen wordt deze steeds vaker ingezet. Hierdoor zijn de totale kosten van de goedkope fysiotherapie gestegen, maar wegen niet op tegen de hoge medische kosten die bij deze patiënten nu niet of minder gemaakt worden. Dit is op de totale zorgkosten juist een besparing!
De zorgverzekeraars spreken alleen over een stijging  voor de kosten fysiotherapie, maar hebben het niet over de enorme besparing die wij geven op de hoge medische kosten die anders gemaakt zouden moeten worden.

Dit is een van de drie grote ergernissen en struikelblokken voor de fysiotherapie, naast de behandelindex en het veel te lage tarief fysiotherapie.  Door dit enorm lage tarief fysiotherapie is het onmogelijk geworden om een goede en gezonde bedrijfsvoering te houden.

In het bijgeleverde artikel, uit de Volkskrant, een duidelijke uiteenzetting van de problemen binnen de fysiotherapie die ons vak op deze wijze zwaar beschadigen.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-verhitte-strijd-tussen-fysiotherapeuten-en-zorgverzekeraars~b75bc150/