Sportfysiotherapie

Klachten herstellend

Sportfysiotherapie

Wij zijn het expertise centrum in sportfysiotherapie. Met Maria Roelofsen (Master sportfysiotherapeute) en Monique de Goede (Master sportfysiotherapeute) bevat ons centrum ervaringsdeskundigen voor sportgerelateerde zorg bij de recreatieve – en wedstrijdsporters. Deze zorg is zo mogelijk multidisciplinair, zowel preventief als curatief, gericht op allerlei sportniveau, en specifiek trainingsbegeleiding bij de wedstrijdsporter. Onze praktijk maakt gebruik van de faciliteiten binnen het sportcentrum La Vita waar we sporters optimaal kunnen begeleiden en revalideren.

Verwijzing en vergoeding
Voor een sportfysiotherapeutisch consult of een sportfysiotherapeutische behandeling kunt u ook zonder verwijzing van een arts bij ons terecht. De behandeling wordt vergoed uit de aanvullende verzekering en is afhankelijk van uw verzekeringspakket.

Wat gebeurt er tijdens de eerste behandeling?
Tijdens de eerste behandeling zal er een anamnese plaatsvinden waarbij de sportfysiotherapeut een uitgebreid vraaggesprek met de patiënt voert. Daarna zal er een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd. De sportfysiotherapeut kijkt daarbij niet alleen naar de klacht zelf, maar onderzoekt tevens waardoor de klacht ontstaat. Daarnaast bekijkt de sportfysiotherapeut, of de patiënt andere lichamelijke problemen heeft, die toe te schrijven zijn aan de klacht. Afhankelijk van dit onderzoek en de hulpvraag van de patiënt wordt een behandelplan opgesteld en een prognose gemaakt.

  • Sportblessures
  • Andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten
  • Blessure preventie
  • Sportgerelateerde voedingsadviezen
  • specifieke trainingsbegeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering voor wedstrijd sporters
  • EHBSO: eerste hulp bij sportongevallen
  • Sport spreek uur
wilt u snel geholpen worden? Maak direct een afspraak

Lees hier het laatste nieuws

Van holtslag fysio- manueletherapie

Fysio Holtslag heeft expertise op gebied van kanker

Fysio- Manueletherapie Holtslag in Veenendaal en Rhenen heeft een expertise op het zo goed mogelijk behandelen en ondersteunen van mensen met kanker. Mensen met kanker kunnen in de diverse fases van deze ziekte veel hinder ervaren van onder andere een sterke afname van de spierkracht en fitheid. Daarnaast treden er ook vaak klachten op in … Lees “Fysio Holtslag heeft expertise op gebied van kanker” verder

Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid (BPPD)

Wij willen u graag informeren over een veelvoorkomende soort van duizeligheidsklachten en de goede mogelijkheid om deze te behandelen middels specifieke fysiotherapie binnen onze praktijk. Benigne Paroxysmale positie Duizeligheid (BPPD) staat voor een goedaardige aanvalsgewijze bewegingsafhankelijke duizeligheid. Deze wordt veroorzaakt in het binnenoor door de aanwezigheid van oorkristallen. Het is de meest voorkomende aandoening van … Lees “Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid (BPPD)” verder

Als bewegen niet vanzelfsprekend is

Revalidatie na corona is een langdurig en vaak zwaar traject. De fysiotherapeut speelt hierin een belangrijke rol… Wil jij weten wat de fysiotherapeut voor jou kan doen als bewegen niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld bij revalidatie na een ziekte of ongeluk? Maak een afspraak bij Fysio- Manueletherapie Holtslag.

Zorg op maat Holtslag Patiëntenportaal