Knie revalidatie

Klachten herstellend

Knie revalidatie

Knierevalidatie
Knierevalidatie is het behandelen van patiënten met klachten en blessures aan het kniegewricht. Knieletsel of een operatie aan de knie komt vaak voor en kan ernstige beperkingen geven in het dagelijks leven. De knierevalidatie grijpt aan op de knieklachten en kan gegeven worden na een knieoperatie (meniscus, kruisband, kraakbeen, standsveranderingen van het been, bandletsel- / knieschijfoperatie of een knieprothese), in geval van overbelasting of bij sportletsels van de knie. Ook het behandelen van problemen met betrekking tot slijtage van de knie, kruisbandletsel zonder operatie of andere kraakbeen- problematieken behoren bij ons tot de behandelmogelijkheden. Wij hebben binnen onze praktijk veel ervaring met het behandelen van bovengenoemde knie problematieken.

Het doel van de knierevalidatie
De knie optimaal kunnen belasten in het dagelijkse leven en/of in werk- en sportsituaties. Afhankelijk van de klachten en de eisen die aan de betreffende knie worden gesteld , wordt de revalidatie individueel en/of in groepsverband gegeven. Rekening houdend met de specifieke belastbaarheid van uw knie en de hulpvraag wordt er gericht revalidatieprogramma opgezet en wordt er specifiek en functioneel getraind om de knie in het algemeen dagelijks functioneren, werk of in (top)sport zo optimaal mogelijk te kunnen belasten. De revalidatie kan bestaan uit het trainen van o.a. bewegingsgevoel, coördinatie, actieve stabiliteit, spierkracht, uithoudingsvermogen en sport specifieke training. Omdat in het dagelijks leven, werk en bij (top)sport uiteenlopende eisen aan de knie gesteld worden kan een revalidatie-traject variëren van enkele weken tot een jaar. U kunt bij ons terecht met alle knieblessures waarbij er revalidatie nodig is tot ieder niveau, van dagelijks leven tot (top)sportniveau.

Behandelingen
Wij stellen hoge eisen aan onze behandelingen en werken hierdoor ook nauw samen met huisartsen, sportartsen en orthopeden. Zo zijn we onderdeel van het Netwerk THP / TKP Gelderse Vallei, waarin mensen met een kunstknie gerevalideerd worden om zonder klachten en problemen in het dagelijks leven te kunnen functioneren. Tevens zijn we onderdeel van het Voorste Kruisband Netwerk Gelderse Vallei waarin we in samenwerking met de orthopeed mensen met een gescheurde kruisband of mensen die een operatie aan een kruisband hebben gehad revalideren, zodat zij in het dagelijks leven bij werk en bij (top)sport geen klachten en belemmeringen meer ervaren. Door de optimale kennis, specialistische scholing, onderdeel van knienetwerken zijn en veel ervaring met knierevalidatie zijn wij de plek voor uw knierevalidatie.

Contact
Wilt u ook gebruik maken van onze knie revalidatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

  • Onderhouden en indien mogelijk verbeteren van spierkracht, conditie en botbelasting (curatievefase)
  • Verbeteren van souplesse van spieren en gewrichten (curatievefase)
  • Door medische behandeling ontstane littekens kunnen behandeld worden middels bindweefselmassage (curatievefase)
  • We kunnen u ontspanningsoefeningen aanleren, waardoor u beter kan slapen en minder gespannen bent (curatievefase)
  • We trachten u te begeleiden met de bijwerkingen van de ziekenhuisbehandelingen en we hebben bij ongewenste bijwerking korte lijnen met het ziekenhuis (curatievefase)
wilt u snel geholpen worden? Maak direct een afspraak

Lees hier het laatste nieuws

Van holtslag fysio- manueletherapie

Vacature Oncologie fysiotherapeut

Verzoek tot dragen mondmasker binnen de praktijk

In verband met de sterke toename van het aantal COVID besmette mensen, zijn wij helaas genoodzaakt u met klem te verzoeken om vanaf heden bij het betreden van onze praktijklocaties weer een mondmasker te dragen. Dit alles om de gezondheid van onze patiënten en werknemers te beschermen. Hopend op uw medewerking. Team Fysio Holtslag

Wie komt ons team versterken?

Zorg op maat Holtslag Patiëntenportaal