Kinesio Taping

Klachten herstellend

kinesio taping

Bij ons in de praktijk wordt er getaped volgens de kinesiomethode. Deze methode werd ontwikkeld door de japanse chiropractor en kinesioloog K. Kase. Kinesiotape is duidelijk anders dan gewone sporttape. Door de specifieke samenstelling, materiaal en fabricatie heeft de tape een aantal unieke eigenschappen. Het heeft een rekbaarheid van 40%, dit komt overeen met de rekbaarheid van de huid. De dikte en het gewicht komt overeen met de huid, daardoor vergeet je al snel dat je tape op hebt. Het rekt in 3 richtingen, beide diagonalen en in de lengteas. Het is lucht en vocht doorlatend waardoor de huid kan ademen en zweten. Hierdoor ontstaat er minder snel irritatie van de huid. Mensen met allergie hebben minder snel last van de lijmlaag die bij deze tape wordt gebruikt. De tape kan enkele dagen op de huid blijven zitten doordat het goed plakt en bijna geen huidirritatie geeft. De duur is afhankelijk van de locatie. Normaal is dat op handen en voeten 2 dagen en op de rest van het lichaam 4 dagen. De tape is vochtbestendig waardoor je ermee kan douchen en zwemmen. De tape is met lichte rek op de onderlaag aangebracht en krimpt nadat het op de huid aangebracht is. Deze krimpwerking is de belangrijkste werking van de tape. De tape lift tijdens het krimpen de huidlagen waardoor er drukafname en pijnvermindering ontstaat. Door het krimpen wordt tevens de huidsensoren geprikkeld en gestimuleerd. Hierdoor krijgt men een betere sturing van de spieren en wordt de doorbloeding aangezet.

Indicaties voor kinesiotape zijn o.a.:

 • Tennisarm
 • Rugklachten
 • Kniebandletsel
 • Klachten aan de knieschijf
 • Peesblessures
 • Enkelverstuiking
 • Zweepslag
 • Instabiliteitsklachten
 • Slijmbeursontsteking
 • RSI

Verschil tussen sporttape en kinesiotape:

Sporttape is gericht op het gedeeltelijk vastzetten van een gewricht waardoor men de pijnlijke beweging niet of minder makkelijk kan maken. Dit voelt vaak prettig aan tijdens het beoefenen van een sport. Een groot nadeel hiervan is dat het gewricht beperkt wordt in zijn beweging en dat de zijde die getaped is niet wordt belast. Gewrichtskraakbeen moet worden belast om te kunnen blijven bestaan. Daarnaast produceert het gewrichtkapsel gewrichtssmeer die nodig is om het gewricht goed te voeden en te smeren. Dit gewrichtssmeer wordt aangemaakt door het bewegen van het gewricht. Dus als men het gewricht vastzet wordt er minder gewrichtssmeer aangemaakt en het kraakbeen wordt niet belast waardoor het gewricht ongezond wordt. Daarnaast wordt de mobiliteit in het gewricht minder en hoeven de spieren minder te werken waardoor ze zwakker worden. Hierdoor wordt men op den duur afhankelijk van de tape en kan men niet meer sporten zonder deze tape. Deze tape is dus prima voor kortdurend gebruik.

Kinesiotape belemmert het gewricht niet in zijn beweging. Doordat de tape rekbaar is kan men alle bewegingen nog maken. Door het krimpeffect van de tape worden de sensoren in het gewricht sneller en meer geprikkeld en gestimuleerd waardoor de functie van het gewricht verbeterd. Hierdoor zal men meer stabiliteit en kracht krijgen. Deze tape kan dus langduriger worden gebruikt en ook preventief bij sporters die een langdurige of vaak terugkerende blessure hebben. Daarnaast kan deze tape worden aangebracht terwijl er nog zwelling in het gewricht zit. Door de liftfunctie van de huid wordt de zwelling eerder afgevoerd.

 • Minder irritatie
 • Langer op te houden
 • Lucht- en vochtademend
 • Rekbaar in drie richtingen
 • Verbetert doorbloeding
 • Geen bellemering van het gewricht.
 • Zwelling verminderend
Kinesio Taping
wilt u snel geholpen worden? Maak direct een afspraak

Lees hier het laatste nieuws

Van holtslag fysio- manueletherapie

Vacature Oncologie fysiotherapeut

Verzoek tot dragen mondmasker binnen de praktijk

In verband met de sterke toename van het aantal COVID besmette mensen, zijn wij helaas genoodzaakt u met klem te verzoeken om vanaf heden bij het betreden van onze praktijklocaties weer een mondmasker te dragen. Dit alles om de gezondheid van onze patiënten en werknemers te beschermen. Hopend op uw medewerking. Team Fysio Holtslag

Wie komt ons team versterken?

Zorg op maat Holtslag Patiëntenportaal