Shockwave

Klachten herstellend

shockwave

WAT IS SHOCKWAVE
Extracorporale Shockwave Therapie (ESWT) wordt beoordeeld als een van de meest innoverende en effectieve ontwikkeling in de recente pijnbehandeling. In tegenstelling tot de traditionele behandelmethodes kan bij shockwave therapie de oorzaak van de pijn direct worden bestreden zonder medicatie of chirurgie. Echografie en shockwave therapie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Door middel van echografie kan eenvoudig de bron en het pijngebied worden gelokaliseerd. Vervolgens kunnen deze worden blootgesteld aan krachtige shockwave-impulsen. Deze pulsen zijn korte geluidsgolven die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden en radiaal (waaiervormig) via de huid in het aangedane weefsel een mechanisch effect geven. Dit geeft een gunstig effect op de pijn en op het herstel van beschadigd weefsel. De aandoening wordt als het ware wakker geschud en het lichaam wordt geactiveerd om via de natuurlijke weg het herstel te bevorderen. De stofwisseling wordt verhoogd en door de schokgolven komen ook lichaamseigen stoffen (o.a. endorfine) vrij die een pijnstillend effect geven. Tevens kunnen verkalkingen in pezen middels de shockwave therapie zachter worden gemaakt waardoor het lichaam de kalk kan opnemen en de klachten verdwijnen.

HET ONDERZOEK
De fysiotherapeut start altijd eerst met een screening, intake en een lichamelijk onderzoek. De uitkomst hiervan bepaalt of u met uw klachten in aanmerking komt voor behandeling middels shockwave therapie. Mocht aanvullend beeldmateriaal vereist zijn dan maken we hiervoor gebruik van een echo van het te behandelen gebied.

DE BEHANDELING
Nadat het te behandelen gebied gelokaliseerd is wordt er gel op de huid aangebracht en de behandelaar zal het hand stuk van het echoapparaat op de te behandelen plek plaatsen. Gedurende de behandeling wordt het hand stuk over de huid bewogen, hierbij ervaart u schokjes. Dit kan met name in het begin wat pijnlijk zijn. Geef de therapeut goed aan waar uw grens ligt. Het apparaat kan precies afgesteld worden zodat de behandeling goed draagbaar is. De pijn die u ervaart moet u als een teken beschouwen dat er iets geactiveerd wordt. In het algemeen duurt een shockwave-behandeling ongeveer 10 minuten (bij 2000 pulsen).

EFFECTEN SHOCKWAVE THERAPIE
Na 2 à 3 behandelingen met steeds een tussenperiode van een week, kunt u al flinke verbeteringen merken. Uit onderzoek blijkt dat de meeste klachten in gemiddeld drie tot vijf behandelingen verholpen zijn.

KOSTEN EN VERGOEDING
Het behandeltraject start met een fysiotherapeutisch onderzoek. Indien u aanvullend verzekerd bent wordt dit rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. Shockwave therapie wordt binnen een behandeling altijd gecombineerd met andere fysiotherapeutische interventies. In verband met de behandeling die plaats vindt wordt een zitting fysiotherapie gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar.

Shockwave therapie is internationaal erkend. Desondanks zijn zorg- verzekeraars in Nederland nog afwachtend. De ESWT behandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars nog niet vergoed en valt niet onder de reguliere fysiotherapie behandelingen. Om bovenstaande reden ontvangt u voor de shockwave behandeling een nota. Deze nota dient u zelf van betaling te voorzien, u kunt deze daarna indienen bij uw zorgverzekeraar. Mogelijk krijgt u (een gedeelte van) de kosten voor de shockwave behandeling vergoed. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Het tarief per shockwave behandeling bedraagt 20 euro

  • tennis- / golfelleboog: epicondilitis lateralis / medialis
  • chronische achillespeesontsteking: achillodynie / achillotendinose
  • hielspoor
  • chronische peesplaatontsteking voet: fasciitis plantaris / fasciose plantaris
  • jumper’s knee: patella apex tendinitis
  • schouderpeesontsteking
  • schouderpeesverkalking: calcarae o.a. supraspinatus / infraspinatus / biceps e.a.
  • chronische nek-, schouder- en rugpijnklachten: triggerpoints
wilt u snel geholpen worden? Maak direct een afspraak

Lees hier het laatste nieuws

Van holtslag fysio- manueletherapie

Fysio Holtslag is door patiënten beoordeeld met een 9,2 !

Met gepaste trots kunnen wij u melden dat Fysio Holtslag ook dit jaar weer door de patiënten met een 9,2 beoordeeld is !! Het is erg fijn om te zien dat u als patiënt ook echt ervaart waar wij als praktijk voor willen staan; hoge kwaliteit, laagdrempeligheid en geen wachtlijsten. Wij willen als Fysio Holtslag … Lees “Fysio Holtslag is door patiënten beoordeeld met een 9,2 !” verder

Fijne paasdagen

Het team van Fysio- Manueletherapie Holtslag wil u hele fijne, mooie en vrolijke paasdagen toewensen. Geniet ondanks de maatregelen met en van elkaar.

Onze collega Marlou Benink is bevallen

Wij zijn blij u te kunnen mededelen dat onze collega Marlou op 9 maart 2021 is bevallen van een gezonde dochter; Ive Zowel Marlou als Ive maken het goed. We wensen Marlou en haar gezin veel geluk en gezondheid toe en een fijne tijd tijdens haar welverdiende bevallingsverlof! Team Fysio Holtslag.

Zorg op maat Holtslag Patiëntenportaal