EPTE

Klachten herstellend

EPTE

EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie en is een nieuwe en innovatieve behandelmethode
voor spier- en peesklachten.

Wat is EPTE?
Percutane Electrolyse Therapie is een nieuwe behandelmethode voor pijnklachten aan pezen en spieren. Onder geleide van echografie (u kunt dus meekijken!) wordt op de plaats van de ontsteking of overbelasting een dunne naald ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij dry needling en acupunctuur. Door het EPTE apparaat wordt met een lage intensiteit elektrische stroom toegediend in het ontstekings- of overbelastingsgebied. Dit zet een aantal chemische en fysiologische processen in gang die leiden tot weefselherstel. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek zijn de resultaten zeer goed.

Klik hier voor een filmpje met meer informatie over EPTE

Is EPTE pijnlijk?
Een behandeling middels Percutane Electrolyse Therapie is niet pijnlijk. De naald is zeer dun en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. Alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor “geraakt”,
u ervaart enkel lokaal een licht onaangenaam gevoel.

De effectiviteit van EPTE
De effecten van Percutane Electrolyse Therapie hangen samen met een chemisch en fysiologisch proces dat in het specifiek te behandelen gebied tot stand komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde PH waarde ontstaat, bloedcirculatie verbetert en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Percutane Electrolyse Therapie is bewezen effectief bij het bevorderen van de lokale celstofwisseling en bevordert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is!

Bij welke indicaties is EPTE effectief?
Percutane Electrolyse Therapie is zeer effectief bij ontstoken of chronisch ontstoken pezen. Chronisch ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe” en de fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Percutane Electrolyse Therapie tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen.

Behandelindicaties zijn

 • Schouderpees (Supra- en Infraspinatuspees) klachten
 • Kniepees (Patellapees) klachten
 • Achillespees klachten
 • Voetpijn (Fasciïtis Plantaris) of hielspoor gerelateerde klachten
 • Tenniselleboog (Epicondylitis Lateralis) klachten

Wat kost een behandeling?
Fysio- Manueletherapie Holtslag wil de zorg betaalbaar houden. Daarom vindt EPTE therapie als onderdeel plaats van een fysiotherapie behandeling. Omdat EPTE onder geleide van echografie gebeurt wordt bij de eerste behandeling ook een consult echografie in rekening gebracht. Dit is standaard en wordt (nog) niet vergoed door de zorgverzekering. De kosten hiervoor bedragen €40,-. Let wel: dit geldt alleen voor de eerste behandeling! De kosten die niet door ons bij de zorgverzekering kunnen worden gedeclareerd, worden achter aan u gefactureerd.

Afspraak maken voor een EPTE behandeling?
De EPTE behandelingen vinden plaats op onze locatie Sportlaan.
U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons te bellen naar: 0381 – 55 -06 02 of gebruik te maken ons contactformulier.

EPTE Percutane Electrolyse is een innovatieve behandelvorm voor de behandeling van chronische tendinopathieën. EPTE behoort tot de nieuwe groep ‘minimaal invasieve echografische procedures’. De behandeling wordt onder geleide van echo uitgevoerd, duurt kort, is efficiënt en opvallend effectief.

Praktisch gezien bestaat de EPTE therapie uit enkele behandelsessies waarbij een acupunctuur- of dry needle-naald onder echogeleiding naar het aangedane gebied gebracht. Door het EPTE apparaat wordt met een lage intensiteit de elektrische stroom toegediend. Dit zet een aantal chemische en fysiologische processen in gang die leiden tot weefselherstel.

Wat zijn de voordelen van de EPTE therapie?
De techniek stimuleert de eerste fase in regeneratie, die bij chronische tendinopathieën onvoldoende  is. De elektrolyse zet een ontstekingsreactie in gang die nodig is voor regeneratie van weefsel.

 • Het beschadigde weefsel wordt direct behandeld
 • Gezond weefsel wordt niet aangetast
 • Groot slagingspercentage. Klinische studies en groeiende ervaring wijzen uit dat EPTE effectief is in een grote meerderheid van de tendinopathieën
 • De patiënt ervaart een klein prikje, dat nauwelijks of geen pijn doet.

Wat zijn de indicaties voor EPTE?
EPTE kan worden ingezet voor de behandeling van tendinopathieën van:

 • Supraspinatuspees
 • Patellapees
 • Achillespees
 • Laterale epicondyl extensoren
 • Plantaire fascie
 • Adductor longus pees

EPTE wordt niet aanbevolen voor patiënten met:

 • Prothesen
 • Pacemakers
 • Zwangerschap
 • Kanker of oncologische behandeling
 • Thrombophlebitis
 • Huidproblemen
 • Neurosensorische afwijkingen

Combineer je EPTE met andere therapievormen?
Een percutane electrolyse behandeling is niet een op zichzelf staande therapievorm. De behandeling wordt idealiter gecombineerd met een daarop afgestemd evidence based oefenprogramma en andere behandelvormen zoals medical taping. EPTE gecombineerd met functionele en gedoseerde belasting van de aangedane structuren leidt zelfs in chronische non-responsieve tendinopathieën vaak tot een aanzienlijke verbetering van de klachten.

Is er evidence?
Uit fundamenteel onderzoek blijkt dat er verschillende gunstige fysiologische effecten optreden tijdens en na behandeling met EPTE.

Hoe lang duurt een behandelsessie?
Een behandelsessie duurt ongeveer 15 minuten, inclusief hygiënische en echografische handelingen en uitleg aan de patiënt.

Hoeveel behandelingen heb je nodig voor resultaat?
Er wordt aangeraden niet meer dan 4 tot 6 keer te behandelen. Je streeft naar een significante pijnreductie binnen deze sessies. Chronische tendinopathieën kosten echter tijd om volledig pijnvrij te worden en dit dient ook uitgelegd te worden aan de patiënt. Het flankerend beleid met een gradueel opbouwend oefenprogramma kan dan worden doorgezet. EPTE geeft net die stimulus aan het weefsel die het herstelproces bevordert.

Wordt de behandeling vergoed?
Percutane electrolyse valt binnen het domein van de fysiotherapeut. Er gelden daarom de gebruikelijke regels voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

 • Nauwkeurige behandeling direct op de juiste locatie
 • Gezond weefsel wordt ontzien
 • Geringe foutmarge door begeleiding van echografie
 • Snel effectief, al na 3-5 behandelingen minder pijn
 • De behandeling is niet pijnlijk
wilt u snel geholpen worden? Maak direct een afspraak

Lees hier het laatste nieuws

Van holtslag fysio- manueletherapie

Vacature Oncologie fysiotherapeut

Verzoek tot dragen mondmasker binnen de praktijk

In verband met de sterke toename van het aantal COVID besmette mensen, zijn wij helaas genoodzaakt u met klem te verzoeken om vanaf heden bij het betreden van onze praktijklocaties weer een mondmasker te dragen. Dit alles om de gezondheid van onze patiënten en werknemers te beschermen. Hopend op uw medewerking. Team Fysio Holtslag

Wie komt ons team versterken?

Van holtslag fysio- manueletherapie