Fysio- Manueletherapie Holtslag verzorgt voor VMHC Spitsbergen loop- en stabiliteitstraining

Afgelopen dinsdag 11 september jl. heeft Fysio- Manueletherapie Holtslag voor de eerste keer bij Veenendaalse Mixed Hockey CLub Spitsbergen een loop- en stabiliteitstraining mogen geven aan het team MC1.

Om blessures te voorkomen en hockeyprestaties te verbeteren is een goede looptechniek en rompstabiliteit erg belangrijk. Om deze reden hebben de sportfysiotherapeuten van Fysio- Manueletherapie Holtslag en VMHC Spitsbergen de handen in een geslagen. Het resultaat is een erg leuke en leerzame training waarbij de coördinatie, stabiliteit, snelheid en looptechniek van de dames op de proef werden gesteld. Volgende week dinsdagavond zal er een vervolgtraining volgen,  zodat trainer en spelers deze trainingen kunnen integreren in hun hockeytraining.

Looptraining en stabilisatietraining zijn bij vele sporten nog een ondergeschikt onderdeel van de training, waardoor er helaas nog veel onnodige blessures plaats vinden. Door het uitvoeren van dergelijke trainingen kunnen het aantal (sport)blessures significant verminderen. Tevens zal door een betere looptechniek en actieve stabiliteit ook de fysieke prestatiemogelijkheden verbeteren.

Naast een leerzame avond was het vooral ook een leuke en gezellige avond.